Publiceer uw huis gratis

Publiceer je vakantiewoning nu helemaal gratis! Geen commissie! Geen extra kosten!

Veelgestelde vragen

FAQ - Hier vind je alle antwoorden op veelgestelde vragen. Meer weten? Schrijf ons via het webformulier.

Menu
Zo huur je veilig

Huurwoning Gedragsregels

Als huurder verblijf je in iemand anders' woning en betaal je ervoor, dus het is belangrijk om respect te tonen voor het verblijf. Hier zijn een paar richtlijnen om in gedachten te houden:

 1. Respecteer je Buren: Als je in een appartementencomplex woont, deel je de ruimte met andere bewoners. Zorg ervoor dat je geen overlast veroorzaakt en volg de regels en voorschriften van het complex. Dit geldt ook voor vrijstaande woningen of villa's waar je buren hebt. Denk aan de dingen die jou zouden ergeren, want dit kan ook irritatie bij je buren veroorzaken.
 2. Parkeer Verstandig: Of je nu in een complex of een vrijstaande woning verblijft, volg het parkeergedrag van de andere bewoners. Parkeer alleen op aangewezen plekken en zorg ervoor dat je geen andere auto's blokkeert.
 3. Feestelijke Gelegenheden: Als je iets te vieren hebt tijdens je verblijf, zoals een vakantie, is het prima om een feestje te houden. Maar wees respectvol naar je buren en omgeving. Zet het volume van muziek niet te hoog, vraag de kinderen om zich rustig te gedragen en vermijd te laat lawaai.
 4. Onderhoud van de Woning: Bij aankomst vind je een schone woning met alle voorzieningen zoals beschreven in de huurovereenkomst. Het is belangrijk om deze kwaliteit te behouden tot aan het moment van sleutelinlevering.
 5. Meld Problemen: Als er iets niet werkt of kapot is, probeer dan niet zelf te repareren. Meld het onmiddellijk aan de verhuurder, zodat eventuele problemen snel en adequaat kunnen worden opgelost.
 6. Sleutels Bewaren: Let altijd goed op je sleutels. Het verlies van sleutels kan voor veel ongemak zorgen, dus wees hier voorzichtig mee en bewaar ze op een veilige plaats.
 7. Gedraag je als thuis: Behandel de huurwoning of villa zoals je je in je eigen huis zou gedragen, met respect en zorgzaamheid voor de accommodatie en je buren.

Zo huur je veilig

Natuurlijk wil je graag zelf ervaren hoe geweldig die vakantieaanbieding is. Vakantie is tenslotte een avontuur, nietwaar? Maar het is essentieel om meer te weten dan alleen wat de advertentie vertelt. Hier zijn enkele stappen om je te helpen veilig te huren:

 1. Lees Reviews: Veel gasten schrijven recensies over hun verblijf. Het is verstandig om deze reviews even door te nemen. Kijk naar het gemiddelde beoordelingscijfer om een goed beeld te krijgen. Op basis hiervan kun je een weloverwogen keuze maken.
 2. Neem Contact op: Stuur niet alleen een e-mail naar de verhuurder, maar neem ook contact op via de telefoon voor extra zekerheid.
 3. Betaal volgens Afspraak: Volg de betalingsafspraken die je samen met de verhuurder hebt gemaakt. Wacht met betalen tot het moment waarop betalingen volgens de afgesproken procedure dienen plaats te vinden.
 4. Gebruik Betrouwbare Betaalsystemen: Het is aanbevolen om te betalen via betrouwbare systemen zoals iDeal en creditcards. Bewaar altijd de bewijzen van overboekingen en afschrijvingen. PayPal is ook een veilig en transparant systeem voor transacties tussen twee online accounts. Als je geen PayPal-account hebt, kan de verhuurder ook een creditcardbetaling via het PayPal-systeem regelen, wat zeer betrouwbaar is, maar er kunnen kosten aan verbonden zijn.
 5. Reserveer via Akomgo.com: Op het reserveringsformulier van Akomgo.com worden alle afspraken tot in detail weergegeven en beschreven. Gebruik dit formulier om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet en om alles goed te regelen.
 6. Bevestig Alles Schriftelijk: Of het nu gaat om inclusief beddengoed, een kinderbedje, een box of een buggy, zorg ervoor dat alle afspraken op de ondertekende overeenkomst staan vermeld.
 7. Sleuteloverdracht: Het is belangrijk om te weten waar en hoe laat de sleutel wordt overhandigd. Dit kan het verschil maken in het plezier van je vakantie. Zorg ervoor dat je hierover duidelijke informatie hebt.
[+]