Publiceer uw huis gratis

Publiceer je vakantiewoning nu helemaal gratis! Geen commissie! Geen extra kosten!

Veelgestelde vragen

FAQ - Hier vind je alle antwoorden op veelgestelde vragen. Meer weten? Schrijf ons via het webformulier.

Menu

Antwoorden op veel vragen

Antwoorden op veel vragen

Wat is Akomgo.com?

Akomgo.com is een platform waarop verhuurders hun vakantieverblijven aanbieden. Je vindt er villa's en appartementen van particulieren, verhuurbedrijven en reisorganisaties. Het grote voordeel van Akomgo.com is het directe contact met de verhuurder of de manager van de verhuurorganisatie. Er komt geen agent aan te pas. Het unieke platform is gebaseerd op de jarenlange ervaring met het verhuren van vakantieverblijven overal ter wereld.

Waar brengt Akomgo.com je naartoe?

Op Akomgo.com vind je overal ter wereld het vakantieverblijf van je keuze. Simpelweg omdat Akomgo.com open staat voor alle internationale verhuurders die hun aanbieding willen publiceren. Zoek je zon, zee en strand? Je vindt een fantastische locatie op Akomgo.com. Een villa met zwembad of een vakantiehuis op het platteland? Je hebt een voorkeur voor Azië of juist voor Florida? Kijk onder 'Bestemmingen' en je vindt wat je zoekt.

Waarom publiceren verhuurders op Akomgo.com?

Elke verhuurder heeft op Akomgo.com zijn verhuurobject in eigen beheer. Hij onderhoudt zelf alle contacten met de huurders. Dat maakt Akomgo.com tot een uniek platform met vele voordelen voor zowel de verhuurder als de huurder.

Waarom een villa of vakantiewoning huren?

Het huren van je vakantieverblijf biedt vele voordelen. De prijs, bijvoorbeeld. Je bent vaak goedkoper uit dan in een hotel of een resort. Je bent zo vrij als een vogel om elke vakantiedag zelf in te delen. Thuis eten of uit eten? Heb je het naar je zin gehad, dan reserveer je meteen voor volgend jaar. Wil je voor de volgende vakantie op zoek naar andere avonturen, dan vindt Akomgo.com snel een andere locatie. Het huren van een geschikt verblijf biedt je altijd een thuis voor de vakantie zonder er aan vast te zitten.

Van wie zijn de gepubliceerde accommodaties op Akomgo.com?

Van particulieren die zelf de verhuur regelen. Van reisorganisaties die een publicatieafspraak hebben met Akomgo.com. Van vakantiehuizen managers die Akomgo.com als platform gebruiken voor hun publicaties. Als je een woning huurt via Akomgo.com heb je direct contact met de aanbieder van de woning, op die manier betaal je nooit te veel en kan je terecht met al je vragen bij diegene die de accommodatie en de omgeving het beste kent.

Hoe kan ik boeken?

Heb je op Akomgo.com het vakantieverblijf van je keuze gevonden dan kun je 24/7 online boeken. De details kunnen meteen worden besproken en de bevestiging volgt. Kortom, je zoekt heel gemakkelijk, je vindt snel een geschikt vakantieverblijf en de administratieve afhandeling verloopt direct tussen jou en de verhuurder. Helder en duidelijk.

Wat is een optie?

Op een aantal vakantieverblijven is een optie te nemen. De eerste optienemer mag huren of afwijzen, waarop de volgende het recht verkrijgt. Een optie is feitelijk een vraag: is dit vakantieverblijf in deze periode te huur? Zo ja, dan ben jij de eerste die de villa of het appartement mag huren. De optie blijft meestal 3 dagen staan om even te overleggen en om bijvoorbeeld vliegtickets te zoeken.

Hoe weet ik of het verblijf beschikbaar is?

Vaak laat de verhuurpagina een kalender zien. Daarop zie je wanneer er verhuurd is, en wanneer niet. Geen kalender? Dan geeft de verhuurder de voorkeur aan persoonlijk overleg over de beschikbaarheid. En dat kan per e-mail, telefonisch of met het contactformulier.

Wat zijn de totale kosten van een vakantiewoning?

Dat werkt met Akomgo.com opvallend handig. Je vult de begin- en einddatum in op de kalender of in de daarvoor aangegeven velden en de totaalprijs voor de betreffende periode plus alle servicekosten verschijnt automatisch op het scherm. Zou een andere periode voordeel opleveren of juist meer gaan kosten? Je wijzigt de begin- en einddatum en je ziet meteen het prijsverschil. Akomgo.com rekent alles voor je uit.

Hoe weet ik van beschikbaarheid of prijzen als er geen kalender wordt getoond?

Ontbreekt de kalender dan geef je debegin- en einddatum op in de daarvoor aangegeven velden en de totaalprijs voor de betreffende periode plus alle servicekosten verschijnt automatisch op het scherm. Om te verifiëren of de woning vrij is vul je het aanvraag formulier in zodat de verhuurder je kan mailen of bellen over de beschikbaarheid. Dat is het voordeel van direct contact met de verhuurder. Je maakt meteen kennis met elkaar en dat is wel zo prettig.

Hoe kan ik betalen?

Dat is een afspraak tussen de verhuurder en de huurder. De service van Akomgo.com voorziet in reserveringsformulieren in de meest gebruikte talen en een advies omtrent de wijze van verhuren. Meestal vormt de bankoverschrijving een laatste en definitieve bevestiging. Je hebt direct contact met de verhuurder, dus zullen jullie snel op één lijn zitten.

Wanneer moet ik betalen?

Je maakt daarover directe afspraken met de verhuurder. Maar Akomgo.com adviseert een aanbetaling van 30% tot 50% van het totale huurbedrag. Akomgo.com adviseert voor het resterende bedrag een termijn van uiterlijk 4 tot 6 weken voor aankomst.

In welke valuta kan ik betalen?

Ook dat mag je met de verhuurder bespreken, of het staat al op de pagina aangegeven. Er wordt in Europa meestal in euro's betaald en daarbuiten varieert het van dollars tot de munteenheid van het land van de eigenaar/verhuurder.

Zijn er nog bijkomende kosten?

Eventuele bijkomende kosten staan altijd vermeld op het reserveringsformulier. De meeste bijkomende kosten betreffen de service die je zelf wenst, zoals het plaatsen van een kinderbedje of het toelaten van een huisdier in de accommodatie.

Kan ik een boeking annuleren?

Het kan maar het brengt meestal kosten met zich mee. De verhuurder moet die periode maar weer zien te verhuren. In de reserveringsvoorwaarden lees je hoe de vergoeding voor een annulering is opgebouwd. Wees vooral glashelder over de annulering en voorkom de discussie achteraf.

Waar vind ik de Algemene Reserveringsvoorwaarden van de aanbieder van de vakantiewoning?

Elke aanbieder heeft zijn eigen reserveringsvoorwaarden. Soms worden de standaardvoorwaarden van Akomgo.com gebruikt of aangepast tot een persoonlijke overzicht. Meestal betreft het voorwaarden die je ook van thuis kent: netjes omgaan met het vakantieverblijf en achter laten zoals je het hebt aangetroffen.

Hoe kan ik contact opnemen met de eigenaar van het vakantieverblijf?

Op de pagina van het verblijf van je keuze is een contactformulier die u direct in verbinding brengt met de verhuurder. Akomgo.com laat huurders zien wat verhuurders aanbieden en brengt beide partijen direct met elkaar in contact. Wel zo helder en duidelijk.

Wie is mijn contactpersoon ter plaatse als ik een vakantiehuis boek?

Dat bespreekt de verhuurder met je en hij vermeldt het nog eens op de bevestiging, die je ontvangt na de definitieve boeking.

In welke talen kan ik contact opnemen met de eigenaar/verhuurder?

Bij de beschrijving van de accommodatie op Akomgo.com staan de talen vermeld die de eigenaar/verhuurder spreekt. Daar is er altijd wel één bij die jullie allebei verstaan.

Waar kan ik terecht met vragen of problemen tijdens ons verblijf?

Je hebt de contactgegevens van de verhuurder. Woont die niet in de buurt, dan zal hij een lokaal contactpersoon doorgeven. Je vragen worden altijd beantwoord, eventuele problemen altijd verholpen.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Akomgo.com faciliteert de publicatie van accommodaties en is geen partij in de reservering of de boeking. We gaan er altijd van uit dat je een onbezorgde vakantie beleeft, in het voordeel van zowel verhuurder als huurder. Toch iets mis? Dan overleggen de beide partijen om tot een oplossing te komen. Aan de hand van de voorwaarden voor de verhuur en de overige afspraken zal dat altijd lukken.

Waarom staan sommige accommodaties meerdere keren online?

Grote accommodaties kunnen op meer manieren worden aangeboden. Bijvoorbeeld met verschillende prijzen, op basis van het aantal personen. Soms ontstaan prijsverschillen door reservering per week, per maand of voor een langere duur. Een resort kan ook bestaan uit meerdere villa's van diverse eigenaren, die elk op eigen wijze met verhuur omgaan.

Kan ik mijn vakantiewoning('en) ook publiceren voor verhuur?

Ja, graag zelfs. Eén of meer villa's, huizen of appartementen voor zomer- of wintersportvakanties of een woning in de stad. Akomgo.com staat open voor verhuurders die vakantieverblijven aan huurders willen aanbieden en de verhuur en alles wat daarbij komt kijken, zelf willen afhandelen. De publicatie in alle gangbare talen is na het invoeren van alle gegevens snel gerealiseerd.

Wat zijn de contactgegevens van Akomgo.com

AKOMGO.COM
Coastline villa holding b.v.
Jacob van Lenneplaan 36,
3743 AR, Baarn
Nederland
T: +31 343510092
F: +31 307117103

E-mail:
support@akomgo.com

AKOMGO.COM
I-Rent development s.l.
Avinguda de Palmela 56,
03730 Xabia / Jávea
Alicante, Spanja
T: +34 965796741

E-mail:
support@akomgo.com[+]